Lindås/Långasjö FF – Furuby IF 5-3 (3-0)

2017-04-26 11:43
  • Uppdaterad: 2017-04-26 11:47

I andra matchen för säsongen och tillika bortapremiär för Furubys del blev det återigen förlust. Den här gången var det Lindås/Långasjö som stod för moståndet och som också tog hem alla tre pinnar. Inför matchen var det ett laddat och revanschsuget Furuby som kom till Lindåsvallen denna mycket blåsiga fredagskväll. Dock var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen redan från start och visade att Furubys förhoppningar om att få med sig något från den här matchen skulle bli svårt. Det ska också sägas att Furuby spelade i mycket hård motvind under första halvlek vilket gjorde det ännu svårare för Furuby att ta sig upp ur den press Lindås/Långasjö satte. Redan efter knappt 20 minuter stod det 2-0 på resultattavlan och innan halvleken var slut hade hemmalaget ökat på ledningen till 3-0. Överlag är det ingen bra genomförd första halvlek från Furubys sida men sista 10-15 minuterna är klart bättre än första 30. Under slutskedet av första halvlek lyckas Furuby flytta upp spelet och dessutom komma till ett par målchanser men dock utan resultat.

Till andra halvlek gjordes en del förändringar i Furuby och i halvlek pratades det om att utnyttja den kraftiga vinden som nu skulle blåsa i rätt riktning. Spelet i andra halvlek ser mycket bättre ut och Furubykillarna börjar springa och kämpa för varandra. Men istället för 3-1 för hemmalaget Lindås/Långasjö 4-0 i matchminut 57. Ridå ner tänker många men inte Furuby. Istället fortsätter FIF: et att kämpa på vilket tillslut också ger utdelning. Inom loppet av två minuter gör Joel Mattsson både 4-1 och 4-2 framspelad av Joacim Lundberg respektive John Welander.  Med en halvtimme kvar av matchen är det nu bara två mål upp till likaläge. Förhoppningarna om poäng skrotades dock ganska kvickt efter 4-2 målet då Lindås/Långasjö gör 5-2 i matchminut 65. Innan matchen är slut reducerar Furuby återigen, denna gång genom en vacker slagen frispark av Joacim Lundberg men närmare än så kommer inte Furuby.  Furuby vinner dock andra halvlek med 3-2 och både spelmässigt och resultatmässigt är det bara att glömma första halvleken och istället ta med sig det positiva från andra halvlek.

Nästa match är nu på fredag (28/3) hemma på Furuvallen mot Lessebo GOIF. Ett Lessebo som tagit två segrar på de inledande två matcherna. Nu är det dags för Furuby att ta sina första poäng den här säsongen och sätta stopp för Lessebos segersvit! Vi ses på lördag!

Skribent: Joel Mattsson