Furuby IF – Gullabo/Gullaboås 1-2 (1-2)

2017-04-21 10:34
  • Uppdaterad: 2017-04-21 10:36

Då var seriepremiären i division 4 södra avklarad för Furubys del. Tyvärr blev varken prestationen eller resultatet det vi hade önskat oss. Innan match var det dock ett taggat Furuby som äntrade Furuvallen, vilket också märktes på planen i ca 15 min. Redan efter 4 minuter tog hemmalaget ledningen via nyförvärvet John Welander. Efter en omställning där högeryttermittfältaren Henrik Gustavsson lyft fram bollen till en djupledslöpande Joel Mattsson som i sin tur hittade in till John Welander och 1-0 var ett faktum. Efter ledningsmålet höll Furuby uppe spelet i ungefär 10 minuter innan bortalaget lyckades kvittera. När väl Gullabo/Gullaboås kvitterat fick inte Furuby alls till spelet och lät bortalaget spela på deras styrkor. Det skulle också ge resultat då 1-2 målet kom mycket olägligt precis innan halvtidsvilan. Till andra halvlek försökte Furuby både ändra och ta tag i spelet men utan någon större framgång. Resultatet 1-2 stod sig således matchen ut.

Nu är dock premiären avklarad och en premiär är alltid en premiär med lite extra nervositet hos spelarna. Som tur är får Furuby IF revansch redan ikväll (fredag 21/4) då laget åker till Lindåsvallen för att möta Lindås/Långasjö FF i omgång 2 med matchstart 18:45.

Skribent: Simon Adolfsson