Senaste tre matcherna

2017-05-09 14:11
  • Uppdaterad: 2017-05-09 14:12

Furuby IF – Lessebo GOIF 1-4

I andra hemmamatchen blev det återigen förlust för Furuby. Denna gång var det Lessebo som blev numret för starka. Likt premiären mot Gullabo/Gullaboås inledde dock Furuby bra och tog också ledningen med 1-0 i matchen. Detta genom John Welander framspelad av mittfältaren och tillika kapten Adam Berntsson. Men efter den fina starten var det i stort sett Lessebo för hela slanten och domaren blåste av matchen efter 90 spelade minuter stod det 1-4 på resultattavlan.

Flygfors/Gadd.IF – Furuby IF 5-1

Efter matchen mot Lessebo var det dags för Furuby att kliva in i årets upplaga av Hyundai Cup. Furuby hade lottats mot division 5 laget Flygfors/Gadd.IF och på förhand såg det inte ut som någon omöjlighet att ta sig vidare till nästa runda. Dock blev inte så fallet utan istället kunde hemmalaget gå från matchen med en klar 5-1 seger. Furuby gör en helt okej första halvlek, som slutar 1-1 efter mål av Kujtim Rustemi. Andra halvlek är bara att glömma där Furuby inte alls kommer upp i normal standard. I slutet av matchen rinner dessutom målen in lite väl lätt bakåt i jakten på reducering mål.

Pukebergs BK – Furuby IF 3-1

På förhand en väldigt tuff bortamatch mot ett förmodat topplag i serien. Inför matchen var dessutom både målvakterna, Lucas Färdigh och Tobias Hall skadade vilket gjorde at Furuby stod utan målvakt länge. Målvakt för dagen blev Carl Svensson som egentligen är utespelare men han skötte uppgiften med bravur. Det var ett väldigt taggat Furuby som åkte till Nybro denna fredagskväll och alla var verkligen villiga att lägga ner ett hårt jobb för att få med sig poäng hem. Pukeberg tar ledningen i första halvlek men Joel Mattsson kvitterar ganska omgående framspelad av Simon Adolfsson. 1-1 står sig sedan länge och väl men i slutet av andra halvlek visar sig Pukeberg vara för starka och gör både 2 och 3-1, vilket också blev slutresultat. Dock en bra genomförd match av Furuby och det finns mycket bra saker att ta med sig till kommande matcher. Redan på fredag (12/5) är det dags för nästa match då Rejban väntar på Myresjöhus arena! Ses där!

Skribent: Joel Mattsson